Zpravodaj 4/2006

4/2006

Vize harmonie

Vize harmonie
Captain Moritz (11 let) a jeho syn Vidar Sammie (2 roky)

"Jednou Novofundlanďana, vždycky Novofundlanďana!" pravděpodobně lze jen těžko vyjádřit větší kompliment svému plemeni. Toto platí také pro mne. Musel to být Novofundlanďan, nějaké jiné plemeno nepřicházelo a nepřichází pro mne do úvahy. Je to již více než dvacet let, co žijeme, manžel a já, spolu s novofundlandským psem, v našem případě to jsou vždy výlučně psi. Mým koníčkem je navštěvovat výstavy a také se jich i účastnit, dělá mi to zcela jednoduše radost.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

40 let novofundlanďanů

Skončil se nejen rok 2006, ale také 4. desetiletí existence našeho klubu. A to je důvodem k rekapitulaci. Před 40ti roky byl znovu založen klub chovatelů Novofundlanďanů. Říkám-li znovuzaložen, chci tím vyjádřit, že chov našeho plemene má v našich zemích víc než stoletou tradici, (nejstarší dochovaný standard mám z roku 1903), chov přežil i II. světovou válku a chovatelé byli sdruženi samozřejmě v chovatelském klubu. Chov, kromě jediného plemeníka, však nepřežil počátek 50. let a s chovem zanikl i tehdejší klub.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Malé povánoční zamyšlení

Původně jsem zamýšlel tuto úvahu včlenit do Novoročního přání, ale myslím že si zaslouží ji věnovat samostatné místo. Dílem proto, že cítím, že se jaksi nehodí mezi takové obecné povídání o klubu a jeho životě, a dílem proto, že vnímám jeho nadčasovost.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Stuttgart Animal 2006

Stuttgart Animal 2006
Účastníci

Zástupci NOVOFUNDLAND KLUBU ČR byli letos opět pozváni šéfem německého BAG-RHV Thomasem Schreiberem, aby se se svými "čtyřnohými záchranáři" zúčastnili tradičního veletrhu/výstavy Stuttgart Animal 2006. Jedná se o pravidelnou akci, která je jedinečným spojením mezinárodní výstavy psů, jakéhosi zemědělského veletrhu a různých ukázek, soutěží a show.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

IX. závod o putovní pohár města Zdice

IX. závod o putovní pohár města Zdice

Byly vypsány 3 kategorie: ZM - 9 závodníků, ZVV1 - 11 a ZVV2 – 12. Psovodi se svými psy se ráno vydali na stopy. Startující podle ZVV2 zatím převáděli poslušnost. Po návratu ze stop začala poslušnost a obrana, kategorie ZVV2 šla na stopy. Závody byly perfektně připraveny po stránce organizační a rozhodčí paní Golhová a pan Fibrich odvedli korektní práci.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail