Zpravodaj 2/2007

2/2007

Klubová výstava v Srnčí očima rozhodčího

Nejprve bych rád srdečně poděkoval za pozvání umožňující mi posuzovat české Novofundlanďany. K průběhu výstavy nejprve moje dojmy. Vystavovaní psi vykazovali v průměru vysoký standard a dobrou chovnou základnu. Byl jsem užaslý nad dobrými skusy a kompletními chrupy a také positivně překvapen průměrným věkem psů, na mnoha místech se vidí vždy velmi mladí psi, skutečně vyzrálí Novofundlanďani jsou spíše řídce k vidění.

(překlad originálu, uveřejněného v povýstavním katalogu)

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Klubová výstava, bonitace a svod v Srnčí u Moravské Třebové

Již tradiční velikonoční sraz v Srnčí proběhl v tomto roce trochu v komornějším duchu, včetně trochu skromnějšího předzahájení mažoretek skupiny Arnika. Přesto nás však překvapil a potěšil celkem značný počet návštěvníků, kteří se přišli na sedmdesátku přihlášených novofundlandských psů podívat. A že se bylo na co dívat!
Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Zkoušky z výkonu

Chtěla bych se s Vámi podělit o radostnou událost ze složení zkoušek. Dne 5. 5. 2007 v Libni jsem se zúčastnila se svými dvěma psy Badem a Dumasem zkoušek ZPU-1. V těchto zkouškách je stopa, poslušnost a speciální cviky ve skupině. Pískat přijela paní Michaela Martinů, která posuzovala velmi korektně.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Výcvik v Radíkově 16. - 18. 3. 2007

Vpřed!
Vpřed!

V březnu jsme náš pravidelný výcvik skloubili s pozváním moravských přátel z „Fundláčku" na jejich setkání do Radíkova u Olomouce. V pátek večer jsme se sjeli a ubytovali. Někteří v hotelu, někteří v chatičkách. Po večeři jsme se ve společenské místnosti navzájem představili, seznámili a v přátelské debatě pak jsme probrali chovatelské i výcvikové problémy a myslím si, že jsme se i pobavili.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Jak jeden novofundlandský pes zvrátil běh dějin

Napoleon Bonaparte
Napoleon Bonaparte

K napsání tohoto povídání mě inspirovala jedna malá zmínka na nejmenovaných stránkách o novofundlandských psech. Natolik mě zaujala, že jsem si usmyslel ji poněkud rozpitvat, čímž jsem došel k mnoha paradoxním úvahám. Těžko bych mohl seriózně nastínit, co bychom se asi dnes dovídali z učebnic dějepisu. Začal jsem si jen klást všetečnou otázku "Co by bylo bývalo bylo dál, kdyby se něco bývalo nebylo stalo?"

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

IX. Valná hromada ČMKU

(Zpravodaj NFK ČR 2/2007)

30. března se konala valná hromada ČMKU, které jsem se účastnil jako jeden z delegátů za ČKS a náš klub. Hromada volila nové předsednictvo ČMKU. Došlo přitom k dost podstatné částečné obměně jeho členů.
Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail