5/2004

Novofundlandský pes v roce 2004

Written by Jitka Hořáková on .

Novofundlandské psy jste letos mohli potkat téměř na každé zajímavé kynologické akci.

Leden
Hned začátkem roku se vyhlašoval český šampion šampionů, kde fena Carie Canadian Beardog obsadila krásné 6. místo ve II. skupině FCI.

Duben
4.4. začala coursingová sezóna pro novofundlandského psa jménem Oryn od Bílého zámku v Hluboké nad Vltavou.
9.4. - 12.4. se v Srnčí u Moravské Třebové konalo velké velikonoční setkání chovatelů novofundlandských psů spojené s klubovou výstavou, svodem, bonitací i velikonoční nadílkou.
25.4. pes Bad od Trojské skály složil se známkou velmi dobrá zkoušku ZVV1.

Květen
18.5. fena Carie Canadian Beardog se zúčastnila přednášky o psech pro děti V kulturním domě v Kamenici.
22.5. další novofundlák složil zkoušku poslušnosti. Fena Carie Canadian Beardog složila zkoušku ZZO na výbornou.

Červen
13.6. Mezinárodní výstava psů v Praze byla zcela v moci novofundláků. Po celé dva dny konání výstavy byl v areálu ohromný bazén, kde čeští i zahraniční chovatelé předváděli ukázky vodní záchrany a super tečku udělal pes, který se stal vítězem celé výstavy. Byl to samozřejmě novofundlák Dreamdancer von der Wässernach.
20.6. fena Carie Canadian Beardog splnila na závodech v Mělníce licenci pro závody v coursingu. Je to první fena s touto licencí v čechách.

Červenec
Týdení výcvikový tábor s novofundláky zakončený zkouškami z výkonu. Feny C'Asta od Trojské skály a Chickita Česorp splnily zkoušku ZZO, největším úspěchem byla zkouška ZPO1 splněna psem Badem od Trojské skály.

Srpen
Víkendové soustředění zaměřené na vodní záchranu, na které přijali pozvání i zahraniční instruktoři od kterých naši chovatelé získali další užitečné zkušenosti.
29.8. fena Carie Canadian Beardog získala titul "Mistr Čech" v coursingu

Září
11. - 12. Klubová a speciální výstava novofundlandského psa, kterou navštívila i herečka Jana Šulcová a mohli jsme o této akci číst i v denním tisku.

Říjen
První říjnový víkend byl v Praze Letňanech veletrh ZOO EXPO. Přijali jsme pozvání, abychom zde předvedli ukázky z canisterapie. Ukázky prováděli učitelky ze speciální školy v Jihlavě a k ruce jim byly novofundlandky Sisi severozápadní cesta, Ayschen Stratony a Carie Canadian Beardog.

Listopad
4.11. byl uveden do kin novým český film snowborďáci. Hlavní psí hvězdou v tomto filmu je český novofundlandský pes Dustin Maceška pana ing. Belzy.
7.11. se konal poslední běh sezóny v coursingu, kde fena Carie Canadian Beardog osadila 1. místo ve své kategorii.
13.11. Velká psí svatba snoubenců Dustina Macešky a Carie Canadian Beardog, která se podařila dostat i do různých médií a tím v závěru roku udělat velkou reklamu novofundlákům.
Všem majitelům i obdivovatelům tohoto krásného plemene přeji aby byl příští rok stejně nebo i více úspěšný v chovu i ve sportu.

Vytisknout