3/2005

Klubová výstava NF psů v Praze

Written by Eva Macháčková on .

Po letošních akcích našeho Novofundlandklubu, jako byla velikonoční výstava v Srnčí, červencové setkání v Dobřanech a srpnové v Hostouni, jsme měli možnost zúčastnit se akce v Praze, a to dvoudenní klubové výstavy se zadání titulu CAC.

Delegováni byli rozhodčí pan Vladimír Adlt z Česka a pan Frey z USA. Plno z nás žilo asi očekáváním, jaký bude pan rozhodčí z USA, který nás poctil svojí návštěvou, a jak posoudí naše české chlupáče, které ještě nikdy neměl možnost posuzovat.

Podle mého názoru pan rozhodčí posuzoval spravedlivě, objektivně a nikoho nepoškodil. V sobotu večer při přátelském posezení jsme někteří litovali, že neumíme anglicky. Rádi bychom se s panem rozhodčím bavili osobně, ale Jakub Janda se snažil vše tlumočit, proto mu patří velký dík. V neděli si páni rozhodčí vyměnili místa v kruzích, a tak jsme měli možnost posoudit, jak kterého psa zhodnotil i pan rozhodčí Adlt, jenž byl taky pánem na svém místě. Určitě ne všem vystavovatelům se podařilo vybojovat známku výborný pro svého miláčka, ale taky ne všichni vystavovatelé se chovali důstojným způsobem a verdikt pana rozhodčího pojmuli bez emocí. Pan rozhodčí Frey nám ukázal několik důležitých prvků při vystavování psa, jak se to dělá u nich v USA.

Krásné ceny pro všechny zúčastněné psy jsme na závěr obdrželi od manželů Žďárských a všem, kteří se na výstavě podíleli, patří obrovský dík a uznání. Kdo nebyl spokojen, může se v dalších výstavách sám angažovat a věřte, že to není nic jednoduchého vše zařídit a obstarat, aby se zavděčil všem lidem.

Mně osobně se oba dny klubové výstavy líbily, viděli jsme krásné jedince ve třídách a přeji všem členům NF klubu, aby se i nadále zúčastňovali výstav a scházeli jsme se vždy v dobré náladě a s přáním ať žije náš krásný novofundlanďák.

S pozdravem Eva Macháčková a Besi od Tří proudů

Vytisknout