Ostatní

Letní tábor Dobřany 2009

Written by Jan Paul a Radka Víchová on .

Ozvěny z průběhu letního výcvikového tábora a zkoušek v Dobřanech2009

 

Zase jedeš do Dobřan? Drž nám tam místo na psychině!", škádlí mě holky v práci. Ony totiž nevědí to, co já:že když přejedou most a dají se doprava směrem na Lhotu, přijedou k jednomu cvičáku. Ten se,díky Bohoušovi Matuchovi, už po mnoho let stává vždy na jeden týden v červenci naším domovem.

S Mirkem,Bertíkem a Arani přijíždíme do Dobřan v sobotu kolem poledne. Rychle stavíme stan pod naším stromem a Milan Čermák čepuje Mirkovi první pivo. Já beru psy a jdu venčit na louku pod cvičákem. Arani i Bertík radostně prozkoumávají okolí a nenápadně mizí ve strouze.  Ani moje hubování, ani pamlsky, které jim velkoryse nabízím,je neodradí od voňavé koupele. Dokonale obaleni smrdutým humusem nakonec přece jen přibíhají a těsně vedle mně se oklepávají. V neděli si ještě užíváme sladkého nicnedělání a od pondělka začíná výcvik. Čas nás totiž tlačí - v pátek jsou zkoušky z výkonu. A tak každý den vstáváme kolem šesté,venčíme a v sedm hodin již jsme připraveni k nácviku stop.V devět nastupují na plac štěňátka pod vedením Markéty Kubištové a od deseti do oběda cvičíme s Petrem Šimkem my pokročilí a zkouškaři. Po obědě je volno a v podvečer  přijíždí figurant. Jedno odpoledne věnujeme my, děvčata, nakupování. Pán v chovatelkách nás vítá jako staré známé,poptá se, jak  se nám celý rok vedlo, co pejsci a v duchu přemýšlí, zda má vše potřebné na skladě. Loni šly na dračku stopovačky, co to bude letos?

Každý večer posedíme u dobrého jídla a pití a stihneme oslavit i několik životních jubileí - hlavními aktéry byli Jiřina Jandová a manželé Šimkovi.

Je tu pátek,den zkoušek. V půl sedmé jsme nastoupeni před panem rozhodčím.Ten se s každým z nás přivítá a popřeje nám hodně štěstí. Jako první nastupujeme my dvě s Arani. Jestliže se v průběhu týdne zdálo,že bychom mohly uspět, v pátek je vše jinak. Arča se rozhodla, že na většinu povelů zůstane pro jistotu stát, aby něco nezkazila. Moje nervozita a Arčino postávání vykonaly své. Proškobrtaly jsme se zkouškou a i přes veškerou shovívavost byl verdikt pana rozhodčího neúprosný-neuspěly jsme. Co naplat, máme co dohánět. Arani  vesele odcapala ke stanu za Bertíkem a já už jako divák sleduji práci ostatních a držím jim palce.

V pátek odpoledne jdeme s pejsky do města.Naše kroky vedou do Modré hvězdy. Pánové si dávají pivo /a že tu mají velký výběr/ a dámy většinou zůstávají u kávy a zmrzlinového poháru. Někteří neodolají a vybírají si z bohatého jídelního lístku něco na zub. Nakonec jsme se dozvěděli,že jsme tímto příjemným způsobem oslavili kulatiny Miloše Kesla.

V sobotu, za velikého lijáku,probíhá bonitace a svod štěňátek. Po obědě si trochu zaschůzujeme, zhodnotíme uplynulé období a připomeneme si, co nás ještě čeká do konce roku. Mezitím už dobrovolníci v čele s Radkem Matuchou  opékají selátko. Mlsně chodíme kolem a trpělivě čekáme na první příděly křupavé kůže a vynikajícího masa. Mám trochu starost o svůj zlobivý žlučník, ale přece nebudu celý večer o chlebu a čaji, když je na stole tolik lahůdek. Vezmu si Febichol a jdu hodovat.

A je tu neděle, tábor končí. Balíme stany a postáváme nad hromadami věcí, které za týden nabyly na objemu a nevejdou se do tašek. Pak už zbývá jen vše uklidit, aby další táborníci, kteří přijedou po nás, našli cvičák v pořádku. Po obědě si ještě dáme kávu, rychle si dopovíme, co jsme si za celý týden  nestihli říct a nastává loučení. Ale vždyť my se přece loučit nemusíme! Za necelý měsíc se totiž uvidíme v Hostouni. Tak nashledanou.

Radka Víchová

 

 

Malé zamyšlení nad letošním letním táborem v Dobřanech

 

 

Za našeho krátkého působení v klubu jsme se zúčastnili již druhého letního tábora v Dobřanech. Letošní tábor pro nás začal až v úterý a po celou dobu našeho pobytu jsme se ani chvíli nenudili a to díky bohatému programu.Příprava na zkoušky ZZO, svod, bonitace nácvik na výstavu. Na zkoušky nás připravoval  Petr Šimek, cvičilo se dvakrát za den a Petr nám nic neodpustil. V pátek se nastoupilo ke zkoušce a přes značnou nervozitu to dopadlo docela dobře. Ze šesti přihlášených pejsků na zkoušku ZZO jich pět zkoušku udělalo, tak ještě dodatečně gratuluji. Na táboře se také slavily troje narozeniny. Bylo to moc hezké a všichni jsme se dobře bavili. Tak ještě jednou všem oslavencům přejeme vše nejlepší. Jedno odpoledne jsme šli na výlet do Dobřan na pohár a pivo, kde jsme se dozvěděli od J.Keslové,že se slaví další narozeniny a to jejího muže Miloše. Takže další přání všeho nejlepšího. Nebudu se dlouze rozepisovat o tom jak skvěle byl celý tábor připraven a zorganizován, za což děkujeme především Bohouškovi Matuchovi a všem,co se na tom podíleli. Ještě malinko o počasí, které až na jednu noc, kdy jsme všichni drželi stany, tak nám přálo. Všechny fundláky zdravím a těším se nadalší setkání na klubovce na Džbáně.                     

Krásný tábor, příjemní lidé, hezké prostředí.      

Paulovi

 

Několik ilustračních foto z průběhu akce a zkoušek ZZO

Andromeda Gomaru  Věra a Cedrik Black Gomaru   Cedrik Black Gomaru  aport Iva s Becky  Aport Katka s Angel 
 Hillary od Trojské skály s aportem  Hillary od Trojské skály s paničkou  Poslušnost Honza s Athénou  Hynek s Anne Mary  Iva s Becky
 Jarča a Golda  aportující Athéna  Odložení za pochodu Jarča s Goldou  Poslušnost Iva s Becky  Poslušnost Jarča a Golda
 Poslušnost Markéta s Matildou  Poslušnost Markéta s Matildou  Poslušnost Radka s Arani  Radka s Arani poslušnost  Večery v Dobřanech

 

 

 

Vytisknout