Ostatní

Setkání se seniory

Written by Radka Víchová on .

Setkání se seniory v Domově pro seniory Praha 6

Foto :Jiří Janda

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Vážení přátelé,

ráda bych se s Vámi podělila o jeden svůj příjemný zážitek.18.února jsme se s Mirkem a naší fenkou Arani zúčastnili návštěvy v Domově pro seniory v Praze 6. Kromě nás tam byla Věra Čermáková s Badem a Zdena Havlínová, která se se svým Dačim věnuje canisterapii. Pan Janda celou akci provázel slovem. V klubovně už na nás čekali dědečkové a babičky a dostalo se nám velmi vřelého přijetí. Zaslouženého obdivu si plně užívali naši psi, kteří byli na volno, v pohodě chodili mezi lidmi a nechali se krásně "omazlovat". Já jsem měla trochu strach z toho, jak se bude Arani chovat v jiném prostředí, mezi tolika cizími lidmi, z nichž někteří byli na vozíčkách nebo chodili o francouzských holích. Ale moje obavy, že bude lítat z místa na místo, bude po lidech skákat a prostě dělat zmatek, byly úplně zbytečné. Psi se jakoby zpomalili a i pamlsky z rukou, mnohdy s úplně křivými prsty, si brali jemně a něžně. Všichni přihlížející se za chvíli rozpovídali, vzpomínali na své pejsky a my jsme odpovídali na otázky týkající se krmení, česání apod. Potom jsme předvedli trochu poslušnosti, Zdena s Dačim ukázali improvizovaný tanec se psem a pan Janda promítl video o výcviku psů v bazénu. Myslím, že toto setkání se velmi vydařilo a spolu s klienty i ošetřujícím personálem jsme se shodli na tom, že rozhodně nezůstane u této jediné návštěvy. Těším se na příště.

 

 

Radka Víchová

 

Pohled na akci ze strany personálu domova seniorů.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Dne 18. února jsme v našem Domově pro seniory Elišky Purkyňové měli možnost uvítat velmi neobvyklou a milou návštěvu. Několik členů Novofundlandklubu ČR se  třemi ze svých čtyřnohých krasavců nám přišlo předvést, jakých nevídaných a užitečných shopností se při správné a trpělivé práci s tímto psím plemenem dá dosáhnout. Již na první pohled jsou tito obrovští černí chundelatí psi velmi přitažliví a po celou dobu návštěvy sklízeli z řad našich klientů obdivné komentáře. Stejně jako je nám dobře známo z života lidského, že „krása není všechno", záhy nám i tito tvorové dokázali, že nejsou pouhými mazlivými výstavními exempláři. Pod přísným, ale velmi laskavým vedením svých „paniček" nám předvedli, jak to vypadá při výcviku. A opravdu poslouchali na slovo. Na povel a s radostí si sedali, lehali, točili se, štěkali, aportovali a dokonce i tančili a při všech těchto činnostech si stále udržovali hravý úsměv na svých dobráckých „němých tvářích".

Tato návštěva byla pro nás všechny velice milým zpestřením a udělala nám velkou radost, což potvrzuje i fakt, že se s pejsky přišla pomazlit kromě klientů také většina zaměstnanců Domova a dokonce i naše nepostradatelná a velmi zaneprázdněná paní ředitelka.

Celá akce vytvořila spoustu pozitivní atmosféry a vitální energie a my se velmi těšíme na příští setkání s Novofundlanskými hrdiny a jejich pány.

Image Image Image Image Image Image
Image Image Image Image Image Image
Image Image Image Image Image Image
Image Image Image Image Image Image
Image Image

 

 

Vytisknout